Softwarepakketten.nl

PakketsoortenKwaliteitszorg

Laatste nieuws
ACTNOVUM op Business Software Event 2017 (01-09-2017)
Bedrijven uit de industrie en de handel staan voor uitdagingen als: meerwaarde leveren met complexere producten, samenwerking met meer partijen, kortere doorlooptijden, toenemende wensen vanuit de klant en toenemende concurrentie. Om optimaal te presteren en groei en kwaliteit te bereiken, is slimme business software voor de maakindustrie een onmisbaar strategisch instrument.
Provincie Utrecht werkt als eerste provincie met Octopus (06-07-2017)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Kwaliteitszorg
Onder kwaliteitszorg wordt over het algemeen verstaan een kwaliteitssysteem dat gericht is op de bedrijfsvoering. Er wordt dan ook wel gesproken over kwaliteitsmanagementsystemen.

Voorbeelden zijn:


RSI
Naarmate het aantal RSI klachten toeneemt van personen als gevolg van het werken met een computer komt er steeds meer informatie, software en andere middelen ter bestrijding van de klachten of voorkoming van de klachten. Onder zoeken softwarepakketten vindt u onder de pakketsoort kwaliteitszorg een aantal softwarepakketten ter voorkoming of bestrijding van RSI klachten.

Meer informatie over RSI kunt u vinden op de volgende websites:
- Startpagina dochter over RSI
- RSI Patiëntenvereniging
- Stichting RSI Nederland


Software opvragen
Kwaliteitszorgsystemen
Energie Monitoring Systemen
Registratie gevaarlijke stoffen
Voor accountants- en administratiekantoren
Kwaliteitszorg (BPM)
Laatste artikelen
ICT Financials softwaregids 2017 (05-11-2016)
De "ICT Financials softwaregids 2017" geeft een nadere specificatie en toelichting van het model "CFO software landscape" en inzicht in het gerelateerde aanbod van standaard software gericht op de CFO. Het gaat om tientallen softwaresystemen, voor een belangrijk deel internationaal van aard.
Optimaliseer uw bedrijfsplanning: budgettering en forcasting (23-04-2015)
Marktanalyse Corporate performance management (CPM) software 2014 (14-02-2014)
Marktanalyse consolidatiesoftware 2013/2014 (28-09-2013)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Case study: Lab Servant registreert gevaarlijke stoffen voor Radboud Universiteit (19-09-2017)
De btafaculteit van de Radboud Universiteit heeft recent de Lab Servant in gebruik genomen voor de registratie van gevaarlijke stoffen in de laboratoria. Uit een marktverkenning kwam naar voren dat de Lab Servant het beste voldoet aan de eisen van een academische research instelling.
ISO 9001: terug naar de bedoeling (19-08-2015)
Documenten digitaal ondertekenen vanuit Flexkids (08-05-2015)
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
EFQM

EFQM staat voor ‘European Foundation for Quality Management’ en is een non-profit organisatie met als doel het concurrentievermogen van de Europese economie te versterken. Het EFQM Excellence Model is een niet-normatief kader waarmee organisaties kunnen beoordelen waar ze staan op weg naar excellent presteren. EFQM is mede gebaseerd op de concepten van TQM ‘Total Quality Management’.

Meer uitleg over EFQM
GRC

GRC staat voor “Governance Risk Compliance”. GRC wordt in hoofdlijnen onderverdeeld naar:
- Financial GRC; gericht op de financiële processen.
- IT GRC; gericht in de informatietechnologie.
- Legal GRC; gericht op de juridische aspecten.
Meer uitleg en segmentatie van GRC is te vinden op Wikipedia.

INK-managementmodel

Het INK-managementmodel  is ontwikkeld door stichting INK die als doelstelling heeft het versterken van de kwaliteit van de bedrijfsvoering op basis van het INK-managementmodel.
Binnen het model zijn tien aandachtsgebieden te onderscheiden, te weten: leiderschap, strategie en beleid, management van medewerkers, management van processen, management van middelen, klanten en partners, medewerkers, maatschappij, bestuur en financiers en tot slot Verbeteren en vernieuwen. Het INK-managementmodel is gebaseerd op het EFQM model. Meer informatie is te vinden op de website www.ink.nl.

Alle begrippen...
Links
INK
Stichting INK met als doelstelling het versterken van de kwaliteit van de bedrijfsvoering op basis van het INK-managementmodel.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED