Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Nieuwsberichten software

Onderstaand vindt u een overzicht van nieuwsberichten.

U kunt ook automatisch op de hoogte blijven van nieuwsberichten via onze nieuwsbrief of via onze RSS feed.

SD Worx-dochter Protime verwerft AI-technologie voor personeelsplanning (18-03-2024)
Workforce management softwareleverancier Protime neemt de planningssoftware Sheepblue over. Deze software voor personeelsplanning op basis van AI, werd ontwikkeld door de gelijknamige Oostenrijkse start-up. De software richt zich op sectoren waar in ploegen gewerkt wordt, zoals in de logistiek en in de productie, waar zaken bij komen kijken zoals shiftwissels en dag- en nachtwerk.

Nextens behaalt met ISO/IEC 27001 hoogste standaard in dataveiligheid (12-03-2024)
Nextens - marktleider in fiscale aangiftesoftware - heeft het ISO/IEC 27001 certificaat in de wacht gesleept, toegekend door certificeringsinstantie BSI. Het ISO/IEC 27001 certificaat is de hoogste standaard voor dataveiligheid in Information Security Management Systems (ISMS).

Flow lanceert Embedded Finance oplossing: FlowOS (12-03-2024)
Flow, bekend van de app voor geldautomatisering voor particulieren en freelancers, richt zich vanaf vandaag volledig op FlowOS, haar nieuwe embedded finance-oplossing voor softwareplatformen. Het platform stelt niet-banken, zoals boekhoudsoftware en vermogensbeheerders, in staat om bankdiensten aan te bieden en naadloos in hun eigen platforms te integreren. Hierdoor ontstaat er directe concurrentie voor traditionele banken.

FinMaster integreert betalingskernmerk checker in boekhoudapplicatie (11-03-2024)
Regelmatig komt het voor dat uitgaande betalingen aan de belastingdienst alleen voorzien zijn van een betalingskenmerk. Door de betalingskenmerk checker te gebruiker is het snel duidelijk waar de betreffende transactie geboekt moet worden. Voorheen kon dit betalingskenmerk worden ingevuld bij de belastingdienst.

Adoptie open standaarden langzaam de goede kant op (10-03-2024)
Forum Standaardisatie onderzoekt jaarlijks het gebruik van de standaarden van de ‘Pas toe of leg uit’-lijst. Het onderzoek richt zich op de vraag naar open standaarden in aanbestedingen, de toepassing in overheidsbrede voorzieningen en overig gebruik. Er werden 69 openbare aanbestedingen onderzocht.

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk (10-03-2024)
SAP SE introduceert nieuwe oplossingen die klanten in staat stellen om hun data optimaal te gebruiken voor betere inzichten, snellere groei en meer efficiëntie in het AI-tijdperk. Nieuwe functies in SAP Datasphere, waaronder generatieve AI, maken bedrijfsplanning gemakkelijker door het datalandschap te vereenvoudigen en de interactie met data intuïtiever te maken.

Exact en E-factureren: complexe facturen slimmer en sneller verwerken (09-03-2024)
Er zijn facturen die net even wat complexer zijn dan je lunchbonnetje bij de supermarkt. Wanneer je wel eens zaken hebt gedaan met een horecagroothandel of bedrijfsauto's leaset bij een leasemaatschappij, dan weet je dat deze facturen om wat extra inspanning vragen bij de verwerking in de administratie.

Accountancy Benchmark Report 2024 Q1 (09-03-2024)
Simplicate, software scale-up van CRM software heeft het "Accountancy Benchmark Report 2024 Q1" uitgebracht. Het rapport geeft inzicht in drie KPI’s, die kantoren inzichten geeft om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Daarnaast toont het rapport de resultaten van de top 20% kantoren uit de markt (5 tot 100 fte).

Exact Winter 2024 release: betere automatische factuurverwerking en software voor kantoorbeheer (05-03-2024)
Softwareontwikkelaar Exact presenteert met de jaarlijkse Winter’24 Release significante verbeteringen en nieuwe functies voor de gebruikers van Exact. De verbeteringen in deze release zijn gericht op het optimaliseren van de financiële administratie en het bieden van meer flexibiliteit in het beheren van financiën.

Deel wordt marktleider in global payroll met overname PaySpace (05-03-2024)
Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt vandaag de overname aan van PaySpace. Dit is een van de grotere overnames van Deel tot nu toe. PaySpace beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in payroll-technologie en levert payroll-systemen en HR-diensten aan meer dan 14.000 klanten in 44 landen in Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Nieuwe Peppol-specificatie beschikbaar voor de logistieke sector (03-03-2024)
Peppol heeft een grote stap gezet in de wereld van logistiek. Bedrijven kunnen nu moeiteloos gegevens uitwisselen met andere bedrijven in het gehele logistieke proces. Dit leidt tot grotere efficiëntie.

Qics doet overname in de Project & Project Management (PPM) markt met overname van Fortes (01-03-2024)
Qics kondigt met trots de overname van Fortes aan, een toonaangevende softwarespecialist op het gebied van Project & Portfolio Management (PPM). Dit is voor Qics de tweede uitbreiding sinds de start van de samenwerking met Main Capital Partners twee jaar geleden.

BonsenReuling kiest M-Files voor document- en dossierbeheer (29-02-2024)
BonsenReuling, een accountants & advieskantoor met voornamelijk vestigingen in Oost-Nederland, heeft gekozen voor M-Files voor het beheren van documenten en dossiers. Daarbij gaat BonsenReuling een samenwerking aan met GeONE voor de levering en optimale implementatie van M-Files.

Yuki: Ontdek de gloednieuwe Automatiseringsmonitor (28-02-2024)
Een monitor die niet alleen inzicht, maar ook concrete verbeterpunten biedt om je boekhouding te automatiseren - en dat zónder verlies van controle? Daar staat Yuki’s Automatiseringsmonitor voor. We zijn als uitdager in de accountancysector dan ook enorm trots om onze monitor te introduceren als eerste boekhoudsoftware.

Rijksoverheid (Logius) zet grote stap met Peppol-access point via eConnect (28-02-2024)
De Rijksoverheid maakt vanaf 2024 voor het uitwisselen van e-orders en e-facturen gebruik van een nieuw Rijksoverheid Access Point op Peppol (ROAP), dat is gebouwd en geleverd door eConnect. Logius, de beheerder van veel GDI standaarden, stelsels en voorzieningen voor burgers, bedrijven en overheden, gaat gebruik maken van Peppol om het uitwisselen van zogenaamde e-Procurementberichten zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Financieel professionals enthousiast over AI-mogelijkheden in belastingsoftware (27-02-2024)
Onderzoek door Nextens, marktleider in fiscale aangiftesoftware, onder 12.000 financieel professionals wijst op grote verwachtingen over Generatieve Artificial Intelligence (AI) in fiscale software. Van de respondenten heeft 58% al ervaring met het gebruik van generatieve AI-tools voor werk of plezier. De kans dat generatieve AI-tools onderdeel worden van de dagelijkse werkzaamheden schatten financieel professionals op bijna 75%.

Yuki met nieuwe bankkoppelingen o.b.v. Open Banking platform Ponto (23-02-2024)
Ponto, een Open Banking platform dat onderdeel is van de Isabel Group, en Yuki slaan de handen in elkaar. En die samenwerking stoppen we niet onder stoelen of banken, want hierdoor zijn er nu tientallen nieuwe bankkoppelingen beschikbaar. Met een bankkoppeling komen banktransacties automatisch in de Yuki administratie terecht. Voor zowel accountant als de ondernemer een enorme efficiëntieslag.

Qics breidt uit naar de Scandinavische markt met overname van het Deense Projectflow (20-02-2024)
Qics, een toonaangevende Nederlandse leverancier van automatisering voor professionele dienstverlening (PSA), kondigt de overname aan van ProjectFlow, een Deense softwareleverancier voor Project- en Portfolio Management (PPM).

Koppeling tussen Nextens en Informer: sneller winstaangifte doen (19-02-2024)
Sinds deze week is het mogelijk om als Informer-gebruiker een RGS Brugstaat te downloaden die direct kan worden geüpload in de aangiftesoftware van Nextens. Dit scheelt vooral financieel dienstverleners veel tijd tijdens drukke deadline periodes.

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel (19-02-2024)
SAP SE lanceert een compleet nieuwe businessunit gericht op kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwe unit houdt toezicht op de volledige waardeketen voor SAP Business AI, van productontwikkeling en onderzoek tot implementatie bij klanten.

Oracle Cloud SCM: nieuwe functies voor supply chains (18-02-2024)
Nieuwe logistieke functies in Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM) om organisaties te helpen de efficiëntie van supplychains te verhogen. Met de nieuwe functies in Oracle Transportation Management en Oracle Global Trade Management, onderdelen van Oracle Cloud SCM, kunnen klanten hun logistieke processen optimaliseren, kosten verlagen en besluitvorming verbeteren.

Overname TimeMap door TimePlan Group met steun van Main Capital Partners (15-02-2024)
TimePlan Group ('TimePlan'), een Deens bedrijf dat wordt gesteund door Main Capital Partners ('Main'), is op weg om een toonaangevende Europese aanbieder van Workforce Management te worden. De overname van TimeMap markeert de tweede stap in TimePlan's buy-and-build strategie sinds de start van de samenwerking met Main Capital in november 2022.

Urios brengt grote update uit van haar gelijknamige software voor de advocatuur (13-02-2024)
Urios is een softwarepakket voor advocaten, gericht op kantooradministratie. Urios voert constant kleine verbeteringen door op basis van de feedback van hun gebruikers. Een paar keer per jaar brengen zij een grote update uit, waarvan deze maand de eerste van 2024. De belangrijkste ontwikkelingen leest u hier.

Nieuwe KING Live App voor meer boekhoudgemak met KING Finance (09-02-2024)
We introduceren met trots de nieuwe KING Live App! Vereenvoudig je boekhouding met geavanceerde functionaliteiten zoals automatische factuurverwerking. Ontdek de nieuwe look en geniet van een vlotte boekhoudervaring.

Visma Software Partner Awards (09-02-2024)
Na een aantal spannende maanden waarin maar liefst 36 nominaties werden uitgereikt, was het gisteravond dan zover: de bekendmaking van de winnaars van de Visma Software Partner Awards! Artificial Intelligence, een belangrijk thema binnen Visma, was de rode draad van de avond.

Informer Online past standaard rekeningschema voor ANBI-stichtingen toe (08-02-2024)
Al sinds de oprichting van InformerOnline, kunnen stichtingen met het ANBI-keurmerk gratis gebruikmaken van het boekhoudprogramma. Om het voor ANBI-stichtingen zo eenvoudig mogelijk te maken om te starten met InformerOnline, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen een speciale starter kit ontwikkeld.

Automatiseer consolidatie met de module van KING Accountancy (08-02-2024)
Het samenvoegen van bedrijven kan een tijdrovende klus zijn, vaak gevuld met handmatige controles en arbeidsintensieve taken. Vereenvoudig het proces van bedrijfsconsolidatie met onze geautomatiseerde consolidatie-module, ontworpen om aanzienlijke delen van het samenvoegingsproces te automatiseren.

Gebruik van Sultan Risk Manager is gamechanger voor accountantspraktijken (04-02-2024)
Het gebruik van Sultan Risk Manager is een gamechanger gebleken voor accountantspraktijken. Deze geavanceerde applicatie, gebouwd mét accountants voor accountants, biedt een breed scala aan compliance gerelateerde onderwerpen zoals SIRA inclusief KYC, OKB's en 'reviews'.

Yuki: de volgende stap in onze herkenningssoftware (01-02-2024)
De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het testen en implementeren van nieuwe AI-gedreven herkenningssoftware. Deze zelflerende software van Smartscan verwerkt enorme aantallen, bijna 20 miljoen facturen per maand en leert daarom erg snel. Dit is niet alleen toekomstbestendig maar ook veel nauwkeuriger en sneller.

Exact is klaar voor digitalisering van de dividendbelasting (30-01-2024)
Al jaren was het mogelijk om de aangiften dividendbelasting uit te werken in de fiscale software van Exact. Sinds de start van 2024 is het vanuit de Belastingdienst mogelijk om deze aangiften vervolgens digitaal in te dienen en vanaf 1 juli 2024 wordt dit zelfs verplicht. Bij Exact zijn we hier al klaar voor, dus genoeg redenen voor jou om er ook nu al mee te beginnen.

Visma.net ERP: nu inzicht in de (ontvangst)status van de verzonden facturen (30-01-2024)
De facturen zijn verstuurd, maar dan? Zijn de facturen in de eerste plaats wel goed aangekomen bij de ontvanger of zijn ze bijvoorbeeld in de spambox beland? Of misschien is er wel een probleem met de verzonden factuur waardoor de klant deze niet wil betalen. Door de implementatie van zogenoemde e-retour berichten in Visma.net ERP is het mogelijk om direct inzicht in de status van de factuur te hebben.

Crowe Peak kiest voor Hix Login, Docs én Signing (29-01-2024)
Net voor de jaarwisseling tekende Crowe Peak bij Hix als klant. Zij beginnen dit jaar met Hix Login, Docs én Signing! Crowe Peak is óók het dertigste grote accountantskantoor in Nederland dat koos voor Hix. Onze software wordt dus gebruikt door 60% van de top 50 accountantskantoren in ons land.

Loket.nl maakt met haar software complexiteit in het nieuwe minimumuurloon beheersbaar (25-01-2024)
De recente invoering van de nieuwe regelgeving omtrent het minimumloon heeft geleid tot veel discussie en verwarring. Het doel is een eerlijker loon per maand, gebaseerd op daadwerkelijk gewerkte uren. Echter, brengt deze wet ook nieuwe complexiteit met zich mee. Ook voor leveranciers van salarissoftware, zoals Loket.nl, brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee.

Hyarchis introduceert: de KYC Audit Trail (25-01-2024)
Als accountant weet je als geen ander hoe belangrijk het is om gegevens van nieuwe klanten netjes en volgens de regels op te vragen en op te slaan. De vraag is dan natuurlijk: hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk?

Visma: in het vierde kwartaal van 2023 zeven overnames gerealiseerd (25-01-2024)
Visma heeft in het vierde kwartaal van 2023 in totaal zeven overnames gerealiseerd. In Denemarken heeft Visma zijn intrede gemaakt op de juridische technologiemarkt met de overname van iVision, een leverancier van administratiesoftware voor advocatenkantoren.

PKIsigning lanceert belangrijke update van hun software voor digitaal ondertekenen en veilig delen van documenten (23-01-2024)
Op 1 februari 2024 lanceert PKIsigning een belangrijke update van hun software, die zowel het digitaal ondertekenen als het veilig delen van documenten faciliteert. Het nieuwe platform is een antwoord op de groeiende behoeften van gebruikers en de komst van nieuwe wet- & regelgeving (eIDAS).

VISMA | RADAR: Urenregistratie versus Abonnementen, welke aanpak is de juiste keuze (21-01-2024)
Als accountant sta je soms voor de uitdaging om te bepalen hoe je jouw diensten het beste in rekening kunt brengen. Bij Radar bieden we daarom meerdere keuzes: diensten aanbieden tegen een vaste prijs, afspreken van een vaste prijs in combinatie met meerwerk en de mogelijkheid om te factureren op basis van uren. Alle combinaties zijn mogelijk.

Gemeente Delft kiest voor Unit4 ERPx (18-01-2024)
Unit4, leverancier van cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties laat weten dat gemeente Delft gekozen heeft voor Unit4 ERPx voor hun financiële processen. Met dit financiële systeem is de gemeente in staat gemakkelijk te reageren op ontwikkelingen van de markt en binnen de financiële processen, waarmee zij op de toekomst is voorbereid.

Sitee.io, de slimme bedrijfsbeheer app, gaat samenwerken met Rabo Smart Pay (17-01-2024)
Sitee.io, de slimme bedrijfsbeheer app, kondigt voor betalingen een integratie met Rabobank aan. Sitee.io is ontwikkeld voor zelfstandigen en kleine ondernemingen om allerlei bedrijfsprocessen naadloos te stroomlijnen. Met behulp van de gebruiksvriendelijke oplossing Rabo Smart Pay kunnen ondernemers hun bedrijfsvoering optimaliseren, kostbare tijd besparen en sneller betaald krijgen.

Update Visionplanner: jaarrekeningmodule Compilation, dashboards Insights en digitale assistent VAIA (16-01-2024)
Visionplanner onthult een reeks innovaties in haar rapportagesoftware met de Winter Boost-update. Als toonaangevende leverancier voor de accountancybranche, biedt Visionplanner vernieuwingen en verbeteringen in functies, design en gebruiksgemak. Deze update omvat aanpassingen aan de jaarrekeningmodule Compilation, de dashboards in Insights en de nieuwe digitale assistent VAIA.

Infor-cloudoplossing ondersteunt bij optimaliseren productieproces bij Machinebouwer AWL (15-01-2024)
Infor® ondersteunt machinebouwer AWL bij het optimaliseren van het productieproces. Vanaf vandaag zet AWL de CloudSuite Industrial Enterprise in als enterprise resourcing planning (ERP-) systeem voor de business unit ‘material handling’. Daarmee wordt AWL ondersteund in de volumeproductie van deze business unit.

VPB+: Na het afronden van de jaarrekening direct door met de VPB-aangifte (12-01-2024)
Het afronden van de jaarrekening is een belangrijke mijlpaal voor elke organisatie, maar de volgende stap, de aangifte vennootschapsbelasting (VPB), kan als een complexe taak worden ervaren. Casware biedt de VPB+-app om dit proces te vereenvoudigen. In dit artikel verkennen we de functies en voordelen van VPB+, waarmee financiële professionals en accountants hun aangifteproces kunnen vereenvoudigen.

Webwinkelfacturen.nl bereikt mijlpaal met 100 miljoen succesvolle transacties (12-01-2024)
Tegenwoordig verwachten ondernemers dat hun verkoop automatisch in hun boekhouding verschijnt. In elk geval de omzet, de BTW en de kortingen. Zeker bij internationale online verkopen, waarbij complexe btw regelgeving (OSS, ICP) van toepassing is.

Mollie en Billie lanceren B2B Buy Now, Pay Later-oplossing voor de zakelijke markt (09-01-2024)
Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, en Billie, vooraanstaande aanbieder van Buy Now, Pay Later (BNPL)-oplossingen voor de zakelijke markt, lanceren vandaag hun BNPL-oplossing voor zakelijk Nederland.

BCS, leverancier van HRM- en Payroll software, doet overname van Online Academie (09-01-2024)
BCS HR Software, software specialist in Human Resource Management ("HRM") en Payroll software, kondigt de overname aan van Online Academie, leverancier van Learning & Development software. Deze strategische stap sluit aan bij de strategie van BCS om klanten te ondersteunen gedurende het gehele HR traject.

Blinqx voegt BI-specialist HippoLine toe aan portfolio (09-01-2024)
Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat HippoLine onderdeel wordt van de Blinqx organisatie. HippoLine biedt data- en business intelligence (BI) voor de hypotheek- en verzekeringsmarkt, het MKB, maatschappelijke organisaties en publieke sector.

Succesvolle implementatie SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite bij Brands Group (03-01-2024)
Precies zeven maanden na de start van het implementatieproject is Brands Group op 1 november 2023 succesvol live gegaan met SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite. Deze 'on time' en 'in budget' implementatie werd uitgevoerd door Aiden en omvatte, naast diverse integraties, de functionele ERP-domeinen verkoop, inkoop, finance en warehouse management.

Visma | Raet splitst op in Visma | Raet en Peple (03-01-2024)
HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich met ingang van vandaag (2-1-2024) op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct.

Van Nedap Flux naar tijdregistratieoplossing van Protime (03-01-2024)
Nedap Staffing Solutions gaat samenwerking aan met workforce management softwareleverancier Protime. Hierdoor kunnen gebruikers van Nedap Flux kiezen voor een gemakkelijke overstap naar de tijdregistratieoplossing van Protime. Daarmee houden zij toegang tot up-to-date tijdregistratiesoftware, nu Nedap bekend heeft gemaakt vanaf januari 2024 te stoppen met de doorontwikkeling van hun eigen tijdregistratieoplossing.

EU-richtlijn voor gegevensuitwisseling digitale platformen (DAC7): daar is software voor nodig (30-12-2023)
De EU heeft de nieuwe Richtlijn (EU) 2021/514 (DAC7) per 2023 ingevoerd om te zorgen voor meer fiscale transparantie in de digitale economie. Dit betekent dat digitale platformen verplicht zijn om informatie over verkopers die gebruikmaken van deze platformen, zoals hun inkomsten, door te geven aan de Belastingdienst. Daar is software voor nodig. Wat betekent dit voor u?

Bij AdminPulse willen we administratie- en accountantskantoren een boost geven (22-12-2023)
We schreven een gloednieuw e-book met daarin 5 praktische tips en concrete stappen die niet alleen makkelijk te implementeren zijn, maar ook duurzame resultaten opleveren. Ze helpen je bij het verbeteren van efficiëntie, het versterken van klantrelaties en het benutten van nieuwe kansen in de snel evoluerende wereld van accountancy.

Unica blijft ook komende jaren software van Acto inzetten ter ondersteuning van haar bedrijfsprocessen (21-12-2023)
Unica blijft ook de komende jaren de software van Acto inzetten ter ondersteuning van haar bedrijfsprocessen. Onlangs is de jarenlange hechte samenwerking tussen de twee bedrijven hiervoor verlengd. De overeenkomst daarvoor werd in december geformaliseerd.

Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Epona: leverancier van DMS en CRM-software voor de LegalTech markt (21-12-2023)
Main Capital Partners ("Main") heeft een meerderheidsbelang verworven in Epona, een toonaangevende leverancier van DMS en CRM-software voor de LegalTech markt. Epona's oplossingen stellen advocatenkantoren en juridische afdelingen in staat om de efficiëntie van hun document gerelateerde processen te verhogen en compliance te waarborgen. Het hoofdkantoor van Epona is gevestigd in Nederland met kantoren in de VS en Portugal.

Informer en Rabobank lanceren de functie Betaalverzoek in het boekhoudprogramma (20-12-2023)
Deze functie maakt het voor Rabobank rekeninghouders mogelijk om een factuur te sturen met een koppeling naar een betaalverzoek dat met iDEAL te betalen is. De innovatie volgt op de directe koppeling van Informer met Rabobank en het aanbieden van Single Payments.

CROP accountants en adviseurs samen met ibanXS aan de slag met Open Banking / PSD2 (20-12-2023)
Het gerenommeerde accountantskantoor CROP, wat sinds 1965 al ondernemers ondersteunt zodat zij tijd en energie overhouden om te ondernemen, gaat Open Banking/ PSD2 bankconnecties inzetten om hun dienstverlening nog efficiënter en op een nog hoger peil te brengen. CROP gaat de bankconnecties van ibanXS inzetten voor de wettelijke controle opdrachten.

Telers naadloos aangesloten op GreenCommerce (10-12-2023)
Softwarebedrijf jem-id heeft een koppeling ontwikkeld die een naadloze aansluiting van telers op het verkoopsysteem van QPI realiseert. Met de nieuwe koppeling naar GreenCommerce kunnen de aangesloten telers van Oxin Growers eenvoudig gegevens uitwisselen met QPI over afspraken m.b.t. het logistieke proces. Door alle telers op dezelfde manier aan te sluiten, ontstaat er een uniforme werkwijze die bij zowel de telers als bij QPI voor meer efficiëntie zorgt.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Software nieuws.

Onerzoeksbureau GBNED