Softwarepakketten.nl

PakketsoortenContentManagementSystemen (CMS), webshops en webtools

Laatste nieuws
Verhoog efficiency door koppeling met webshops (25-10-2017)
Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen priv, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen.
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste blogs
Je webshop koppelen aan je online boekhouding (16-12-2016)
Als ondernemer ontkom je er bijna niet aan: werken met een webshop. Hierdoor kunnen klanten online kennis maken met je producten en hoeven ze niet meer de deur uit om een product bij je aan te schaffen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van alle aankopen van Nederlanders online wordt gedaan.
Mag ik een niet betalende klant afsluiten van mijn dienstverlening? (30-10-2014)
Kun je een klantwebsite offline halen op basis van je auteursrecht? (30-08-2014)
Naar archief blogs...

CMS
De inhoud van websites (zowel op het gebied van internet, intranet als extranet) wordt steeds meer een aparte discipline die losstaat van het ontwerp en de bouw van websites. Er komen steeds meer softwaresystemen op de markt om de content (inhoud) van een website te kunnen onderhouden, zonder dat de gebruiker kennis van bijvoorbeeld 'html' hoeft te hebben. Dergelijke systemen duiden we aan als Contentmanagementsystemen (CMS). Veel CMS is beschikbaar als OpenSource

ECMS
Een Enterprise Content Management Systeem is een combinatie van een CMS (Contentmanagementsysteem) voor publicatie van documenten en een bedrijfsdocumentenbeheersysteem voor opslag, archivering en opzoeken van documenten. Een ECMS is ook bruikbaar voor het opslaan en beheren van allerlei andere data-objecten. Voorbeelden daarvan zijn mail, informatie uit erp-systemen en gescande documenten. Softwaresystemen voor ECMS zijn ondergebracht bij Documentbeheer.

eBusiness
eBusiness is een overall begrip voor zakendoen via het internet. Hieronder vallen zaken als B2B (Business to Business) en B2C (Business to Consumer). Webshops worden vaak ingezet als middel om elektronisch zaken te doen. De begrippen webshops en eBusiness zijn dan ook nauw met elkaar verwant.
Meer informatie...


Software opvragen
Contentmanagementsystemen (CMS)
Webwinkels kant en klaar
Webwinkel software
Websites bouwen
Tools promotie van websites
Nieuwsbrieven on-line maken en verzenden
Internet softwaretools
Laatste artikelen
Terugblik en presentaties praktijkdag webwinkels en boekhouden 2014 (26-09-2014)
Op 23 september 2014 is voor de eerste maal de "ICT Accountancy praktijkdag Webwinkels en boekhouden" gehouden in Hoevelaken. Er komt heel wat kijken bij het opzetten en beheren van een professionele webwinkel met alle koppelingen, zoals naar betaalsystemen, de boekhouding en eventueel naar een kassasysteem en voorraadbeheer. En dan zijn er nog de juridische aspecten.
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Een webshop mobiel in 4 stappen m.b.v. responsive webdesign (13-01-2015)
Een goede mobiele webshop is cruciaal voor uw organisatie. Maar wat komt er kijken bij het realiseren van een mobiele webshop? Waar moet u op letten, welke valkuilen moet u vermijden en hoe zorgt u voor maximale omzet via het mobiele kanaal? Met dit whitepaper helpen we u in 4 stappen uw webshop mobiel te maken.
Naar archief white papers...
Links
Alles over Contentmanagement.nl
Portal over contentmanagement, waaronder document- en recordsmanagement.
CMSMatrix.org
Internationale website met de mogelijkheid om Content te vergelijken op meerdere eigenschappen.
CMSOverzicht.nl
Overzicht van Content managementsystemen naar prijsklassen en een rubriek "OpenSource".
CMSSystemen.nl
Onafhankelijk overzicht van alle oplossingen voor effectief beheer van content.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED