Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Snel en foutloos bestellen met webservice Ketenstandaard Bouw en Installatie

Plaatsingsdatum 27-06-2017
Berichtdatum 27 juni 2017

Als installateur bestelt u dagelijks materialen bij diverse groothandels. De berichten rondom de bestellingen (Bestelorder, bevestiging en factuur) worden in veel gevallen in EDI/ICM-formaat via aparte communicatieservers verstuurd. Vanuit de Ketenstandaard zijn al enige tijd nieuwe XML-berichten voor de bouw en installatiebranche gedefinieerd voor (klad-)order, orderbevestiging, verzendbericht (pakbon) en factuur gedefinieerd in een zogenaamd INSBOU-formaat. Voor de uitwisseling van deze berichten was tot voor kort geen standaard communicatieprotocol beschikbaar, met als gevolg dat men via een broker of de berichten als mail met bijlage ging versturen. Dat dat geen optimale situatie was en voor veel problemen zorgde hoeven we u niet uit te leggen.

MessageService 3.0
Maar er is een oplossing in de vorm van MessageService 3.0. Ketenstandaard Bouw en Installatie heeft samen met een aantal belanghebbende partijen (waaronder diverse groothandels, maar ook Acto) een standaard webservice ontwikkeld (MessageService 3.0.). De voordelen zijn helder: Directe communicatie zonder tussenkomst van brokers of mail. En u krijgt direct elektronische terugkoppeling op uw bestelling en eventuele afwijkingen zodat u hierop actie kunt ondernemen. Door gebruik te maken van deze webservice wordt het bestelproces vele malen eenvoudiger, sneller maar vooral ook foutloos!

Adoptie communicatiestandaarden
Acto loopt graag voorop als het gaat om het adopteren van deze standaarden en we hebben deze nieuwe communicatiestandaard geïntegreerd in ActoProject en ActoService. Door gebruik te maken van deze standaard webservice worden XML-berichten rechtstreeks tussen installateur en leverancier uitgewisseld, dus zónder tussenkomst van een EDI-broker, mailserver(s) of handmatige acties (lees: overtypen). Na het verzenden van de order volgt direct automatisch de orderbevestiging van de leverancier in de Acto-software. Later worden ook de pakbon en factuur door de leverancier via dezelfde webservice automatisch uitgewisseld.
Na eerdere pilotprojecten met elektrotechnisch groothandel Oosterberg (via beta versie) en met de Technische Unie is er met de MessageService 3.0 een standaard oplossing voor directe communicatie tussen bouw- / installatiebedrijf en de leverancier beschikbaar.

Categorie(n) Branche > Bouw en installatie, Standaardisatie, (open)standaarden, XML en EDI
Bronvermelding Acto Informatisering
Internet URL http://www.acto.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Verhoog efficiency door koppeling met webshops [25-10-2017]

Acto ontwikkelt next generation ERP-software met Thinkwise low-code platform [22-09-2017]

Croonwolter&dros kiest opnieuw voor ICT-gemak met een vijfjarig all-in-contract met Acto [04-07-2017]

Spindler Installatietechniek kiest voor toekomstbestendige oplossing van Acto [02-01-2017]

Acto software is UBL-Ready [29-11-2016]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED