Softwarepakketten.nl

White papers

IT-based audit maakt controleproces efficienter

Plaatsingsdatum 29-06-2015
Berichtdatum Mei 2015

(CaseWare Magazine mei 2015, Interview PKF Wallast)

CaseWare heeft van zijn wereldwijd succesvolle International Audit Template een versie gemaakt voor de Nederlandse praktijk en wet- en regelgeving. Dat is goed nieuws voor accountantskantoren die hun IT-systemen effectiever in willen zetten bij hun controlewerkzaamheden, zodat ze efficiënter kunnen controleren op risicobeheersing. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de audit.

Als eerste kantoor in Nederland heeft PKF Wallast de CaseWare International Audit Template (IAT) geïmplementeerd. Vestigingsleider van het kantoor in Woerden René van Ast licht de keuze voor deze CaseWare tool toe: “We willen bij controlewerkzaamheden onze IT-systemen effectiever inzetten, zodat controles efficiënter verlopen. We zijn onderdeel van PKF International met kantoren in 440 steden in 150 landen. Het is dus van belang dat iedereen binnen onze internationale organisatie audits uniform vastlegt en documenteert en dat we onze elektronische dossiers op orde hebben en met elkaar kunnen delen. De IAT is de tool waarmee we IT-based kunnen controleren. Hierdoor hebben we de risico’s beter in kaart en kunnen we efficiënter bepalen welke controlewerkzaamheden we selecteren om een zinvolle uitspraak over de audit te kunnen doen.”.

Geen maatwerk
PKF International is zo’n 10 jaar geleden begonnen zelf een template  te ontwikkelen voor de controlepraktijk op basis van CaseWare. “De stekker gaat nu uit dit systeem”, zegt Arjan Buurman, vestigingsleider van het kantoor in Delft en tevens bestuurslid van PKF Wallast. “We waren toe aan een systeem waarmee we onze controlewerkzaamheden veel efficiënter kunnen uitvoeren zonder dat we inboeten op kwaliteit. En we wilden deze keer bewust geen maatwerk, maar software die zijn waarde bewezen heeft. Na een vergelijkend onderzoek kwamen we bij onze huidige partner CaseWare uit, dat internationaal bekend staat als de beste leverancier van deze software en er veel ervaring mee heeft. Voor ons als internationale organisatie was een belangrijke overweging dat alle stappen die de accountant binnen IAT doorloopt automatisch compliant zijn met de internationale wet- en regelgeving.”.

Lees complete white paper... (PDF)

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Assuring (incl. certificeren en compliance), Branche > Financials
Bronvermelding Caseware Nederland
Internet URL http://www.caseware.nl

Terug

Gerelateerde berichten

In heldere bewoording uitleg over SBR Assurance door CaseWare [03-10-2017]

Compleet en betaalbaar ICT- en kwaliteitsplatform voor de MKB-accountant [19-12-2014]

Innovatieve HR-dienstverlener YoungCapital implementeert Corporate Suite [19-12-2014]

Accountants en fiscalisten werken samen in een (1) klantdossier [10-06-2014]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED