Softwarepakketten.nl

Onderzoek

NBA-rapport: impact ICT-trends op mkb-accountant

Plaatsingsdatum 18-03-2015
Berichtdatum 18 maart 2015

Het NBA-rapport "ICT-trends, kansen en bedreigingen voor de mkb-accountant" is vandaag verschenen. Het rapport brengt de belangrijkste ontwikkelingen op ICT-gebied in kaart en vertaalt deze naar (mogelijke) gevolgen voor de mkb-accountant.

Het rapport bespreekt zowel de kansen als de bedreigingen voor zowel het mkb als de mkb-accountant. Duidelijk is in elk geval dat ICT de komende decennia veel invloed zal hebben op beide groepen. Zo blijkt uit onderzoek dat 60 procent van de leidinggevenden (executives) de overtuiging heeft dat de markt waarin hun organisatie actief is er in 2020 significant anders uit ziet. Meer dan 10 procent vreest dat als gevolg daarvan hun organisatie wordt bedreigd in hun voortbestaan. Het rapport gaat in op de verschillende manieren waarom de mkb-accountants kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.
Opvragen rapport...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Accountant.nl / NBA
Internet URL http://www.accountant.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Samenstelpraktijk zal na XBRL blijven bestaan [05-11-2011]

XBRL: Samenwerking accountants met softwareleveranciers [11-09-2009]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED