Softwarepakketten.nl

White papers

AFMI Verspanende Industrie: goed gepland met Limis Planner

Plaatsingsdatum 11-02-2015
Berichtdatum Februari 2015

AFMI Verspanende Industrie is toeleverancier voor de offshore-industrie, de energiesector en de machinebouw. In 2013 is een tweede ves.ging geopend in Duitsland, alwaar zwaardere en grotere producten worden vervaardigd. AFMI gaat met de tijd mee, investeert niet alleen in personeel en het machinepark maar ook in ICT-oplossingen.

Ruim 20 jaar geleden kwam Limis in contact met twee Hengelose bedrijven te weten AFMI en BVI. Deze bedrijven hadden een zelfde soort bedrijfsstructuur en werkten nauw samen. Bij beide bedrijven ontstond de behoefte aan een digitale oplossing voor het stroomlijnen van de planning zodat men meer grip zou hebben op de planning, van orderinvoer tot aan de uitvoer. Planningssoftware Limis Planner werd geïmplementeerd voor planning en geïntegreerde urenregistratie. Dat was de basis voor een
jarenlang intensief samenwerkingsverband met AFMI. Het bedrijf heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en Limis is meegegroeid als ICT-oplosser.

De planningssoware draait ‘stand-alone’ bij AFMI d.w.z. het is niet gekoppeld aan een ERP pakket maar wel aan Exact (boekhoudprogramma) en verder aan CAMback voor de uitwisseling van CNC/DNC bestanden. In Exact wordt de financiële administratie gedaan (inkoop- en verkoopfakturen, jaarrekening e.d.) terwijl Limis Planner o.a. het inzicht geeft in kosten en opbrengsten per project en omzetgegevens per klant. Met de integratie van Limis Planner is het mogelijk om het productieproces online te monitoren en bij te sturen. De medewerkers op de werkvloer worden online geïnformeerd over de planning van de verschillende orders. Op de werkvloer zijn touch-screens en barcodescanners geplaatst voor een digitale todo-lijst en de geïntegreerde urenverantwoording. Dit noemen we planning on the wall. Ook de tweede vestiging van AFMI in het Duitse Heek wordt aangestuurd vanuit de hoofdvestiging in Hengelo. Zowel in Nederland als in Duitsland wordt de registrtie/gereedmelding uitgevoerd met behulp van scanners en touchscreens (paperless planning). Deze meldingen (start- en stopmelding, uren en aantallen) worden teruggekoppeld naar de centrale planning in Hengelo. Zo wordt een 24/7 realtime inzicht in de status van orders gegeven. En niet alleen op orderniveau maar ook op managementniveau zijn rapportages te genereren uit Limis Planner. Daardoor weet het management van AFMI op elk moment hoe ze ervoor staat.

Lees de complete white paper "AFMI Verspanende Industrie: goed gepland met Limis Planner" in PDF.

Categorie(n) Soort > Planning- en reservering software, Soort > ERP, Soort > Logistiek, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding Limis
Internet URL http://www.limis.nl

Terug

Gerelateerde berichten

MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau [10-01-2017]

Onhoudbare planning in de greep dankzij Limis Planner [27-09-2014]


1 november 2017
ICT Accountancy Jaarcongres
Met als hoofdthema Blockchain (3 ervaren sprekers). Maar ook de waarde van Big data, overview IT-recht (met AVG), Cyber risico management, Realtime accounting, PSD2, Instant Payments, actuele ontwikkelingen en ICT Accountancy award.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED