Softwarepakketten.nl

White papers

Slim sturen op kosten en resultaat bij Mooy Logistics

Plaatsingsdatum 17-09-2014
Berichtdatum September 2014

Mooy Logistics B.V. is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten, maar ook van andere geconditioneerde producten. De dienstverlening van Mooy Logistics beperkt zich niet tot opslag/overslag en het vervoeren van de goederen, maar omvat desgewenst de handling van uw producten van A tot Z. Het bedrijf verzorgt hoofdzakelijk groupagevervoer tussen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Binnen het bedrijf werd sinds vele jaren gebruik gemaakt van een Excel model ten behoeve van. management accounting en de begrotingscyclus. Door de groei van het bedrijf en het model was een situatie bereikt waarin het model te complex was geworden om nog verantwoord aan te passen aan nieuwe eisen en wensen. Ook was het met het gebruikte model onmogelijk om meerdere forecast updates en scenario’s door te rekenen. Tenslotte was de aansluiting naar de externe verslaggeving zeer moeizaam.

Bij aanvang van het project stond voorop dat de software de structuur van het bedrijf en daarbij behorende resultaten op een gestructureerde manier uit de diverse softwarepakketten moest kunnen rapporteren. Bovendien was het noodzakelijk dat de applicatie flexibel kon omgaan met de groei van het bedrijf.

Lees white paper Slim sturen op kosten en resultaat bij Mooy Logistics (PDF)

Categorie(n) Soort > Managementinformatie, Soort > Planning en control, Branche > Financials, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding Ten Solutions
Internet URL http://www.tensolutions.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Brandende vragen over plannen, budgetteren en forecasting [27-04-2016]

Consolidatie met spreadsheet versus consolidatiesoftware [02-03-2016]

Doeltreffend financieel sturen op projecten, producten en markten [09-03-2014]

Dynamische controlling in de openbaar vervoer sector bij Arriva [09-03-2014]

Strategische controlling voor ontwikkeling en exploitatie van hotels [09-03-2014]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED