Softwarepakketten.nl

Onderzoek

SBR koppeling in de Auditfile Financieel met behulp van RGS

Plaatsingsdatum 21-04-2014
Berichtdatum April 2014

Dit artikel beschrijft de relatie tussen Auditfile Financieel, RGS (Referentie grootboekschema) en SBR. Door de komst van RGS en de Auditfile 3.2 wordt het in de toekomst eenvoudiger een relatie te leggen tussen een willekeurig grootboek en SBR.

In Nederland is nu (formele intruductie op 27 mei 2014) een standaard referentieschema (RGS) waarmee alle verschillende financiële rapportage-elementen van rubrieksniveau tot transactieniveau zijn geclassificeerd. Dit schema is niet primair bedoeld als standaard grootboekrekeningschema, maar meer bedoeld als ondersteuning voor het taggen van de transactiegegevens in de financiële administratie. RGS is feitelijk een standaard voor de aansluiting van de financiële administratie met SBR. Het schema is tot stand gekomen met deskundige vertegenwoordigers vanuit de verschillende belangenorganisaties (uitvragende partijen, rapportagesoftwareleveranciers, accountants en administrateurs etc.).

Lees het complete artikel "SBR koppeling in Auditfile Financieel".

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren > Software advies, RGS (ReferentieGrootboekSchema), XML Auditfiles, Assuring > Data analyse, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding Harold Kinds, voorzitter XML Platform
Internet URL http://www.auditfiles.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Verslag en presentatie Auditfiles met referentieset Data analyse [06-11-2016]

Verslag en presentaties overleg Auditfile Platform / Domein afrekensystemen (XAA) [06-03-2016]


1 november 2017
ICT Accountancy Jaarcongres
Met als hoofdthema Blockchain (3 ervaren sprekers). Maar ook de waarde van Big data, overview IT-recht (met AVG), Cyber risico management, Realtime accounting, PSD2, Instant Payments, actuele ontwikkelingen en ICT Accountancy award.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED