Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Handboek e-factureren (voor overheidsorganisaties)

Plaatsingsdatum 08-01-2009
Berichtdatum 8 januari 2009

Papieren factuur wordt verleden tijd! Nederlandse organisaties sturen jaarlijks honderden miljoenen facturen aan burgers, bedrijven
en overheidsorganisaties. Elektronisch factureren is een manier om dit proces te optimaliseren en bespaart naar schattingen 30 euro per factuur.

Dit handboek is geschreven voor managers en bestuurders van overheidsorganisaties die geinteresseerd zijn in de mogelijkheden van e-Factureren voor hun organisatie. Het handboek is tevens een praktische informatiebron voor organisaties die willen gaan starten met e-Factureren. In dit handboek wordt de term �e-Factureren� gedefinieerd als: het proces van ontvangst tot betaling van de factuur. Het gaat dus om het elektronisch ontvangen en verwerken van de facturen. Dit houdt in dat andere onderdelen van het zogenaamde Purchase to Pay proces zoals bestelling en betaling buiten de scope van dit handboek vallen. Het is belangrijk om te onderkennen dat e-Factureren als doel heeft om de huidige verwerking van
inkomende facturen daar waar mogelijk te automatiseren. E-Factureren is dus niet per definitie een proceswijziging maar eerder een verbetering van een bestaand proces.

Hoewel het handboek gericht is op overheidsorganisaties denken wij dat het handboek ook goed toepasbaar is voor het bedrijfsleven. Zo bevat het handboek een hoofdstuk over de verschillende vormen van e-Factureren en komen aan bod:

  • Standaard voor e-Factureren
  • Wettelijke eisen voor e-Factureren
  • Het factuurverwerkingsproces
  • Keuze-instrument e-Factureren
  • Toolkit voor e-Factureren

Download het handboek...

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Ministerie van Economische Zaken
Internet URL http://www.ez.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Nederland Open in Verbinding [22-02-2008]

Onderzoek naar gebruik open standaarden
en open source software in de overheid en (semi)
publieke sector
[15-08-2007]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED